-
AEC v1.0.4
Najnowsze komentarze
29. października odbyła się kolacja zachęcająca nas do zdrowego odżywiania się. Pierwszoklasistki przybliżyły innym mieszkańcom internatu wiedzę dotyczącą zagrożeń wynikających z zakwaszenia organizmu. Dowiedzieliśmy się co należy jeść, a czego unikać, aby do tego nie dopuścić. Po zakończeniu części teoretycznej rozpoczęła się degustacja dań takich jak zupa dyniowa oraz placki z marchewki, dyni, słonecznika oraz płatków owsianych. Przygotowany został również twaróg z awokado, kalafior oraz brokuły, marchewki i jabłka. Internacka stołówka przystrojona została dyniami oraz kwiatkami zrobionymi z kapusty. Na kolacji nie zabrakło Pani Dyrektor Szczepańskiej, która także miała okazję spróbować przygotowanych potraw. Internackie kucharki spisały się na medal, czego dowodem były uśmiechy uczniów wracających do swoich pokoi.
Paulina Piekar
AEC v1.0.4
AEC v1.0.4