-
[calendar mini=true nav=false]
Najnowsze komentarze
Pewnego październikowego wieczoru, odbyła się w naszym internacie kolacja ze zdrową żywnością. Na początku nasza koleżanka Natasza Szabatowska przedstawiła nam prezentację na temat roli tłuszczy w metabolizmie człowieka i mitach powstałych wokół tego tematu. Po krótkiej prelekcji zaczęła się degustacja. Na stole można było znaleźć kalafior w sosie jogurtowym, placki dyniowo-marchewkowe z fetą i pastą avocado, chlebek z samych ziaren oraz masło z dodatkiem zielonego i czerwonego pesto.
Gwiazdą wieczoru była pieczona papryka faszerowana warzywami i ryżem. Na deser mogliśmy skosztować pudding z nasionami chia z dodatkiem owoców. Wszystko dopełniały owoce winogrona, jabłka oraz orzechy włoskie. Gościem specjalnym tego wydarzenia była mgr Grażyna Szczepańska – wicedyrektor szkoły , oraz nasi koledzy i koleżanki (trzecia grupa naszego internatu) mieszkający przy ulicy Myśliborskiej.
Według mnie było pysznie i zdrowo. Szkoda, że takich imprez nie organizuje się częściej.
Barbara Dembkowska
[calendar mini=true nav=false]
[calendar mini=true nav=false]